´SABAH YAZARLARI ÖZGÜRDÜR´

Sabah Gazetesi Spor Yazarı Kazım Kanat, kendisine küfredenlere, cevap vermeyeceğini, Milliyet´ten Hasan Cemal´in söyleşisinden alıntıyla açıkladı. ´Sabah yazarları Özgürdür´ diye eklemeyi de ihmal etmeyen Kanat, bu görüşünü bir de ´örnekle´ destekledi...

Google Haberlere Abone ol
´SABAH YAZARLARI ÖZGÜRDÜR´

Şahıslarla değil fikirlerle uğraşmak!

Seçkin meslektaşım Hasan Cemal, Milliyet'teki köşesin de mesleğimizin duayeni Cumhuriyet baş yazarı Nadir Nadi'yi bazen özlediğini dile getirip "Bana şu tavsiyede bulunmuştu" diyor; "Şahıslarla değil fikirlerle uğraş."

Meslektaşım Hasan Cemal altını çizerek yazıyor

"Hep bir şeyler söylemeye, fikir üretmeye çalıştım. Oysa, bizim piyasada kimileri öteden beri küfretmeye bayılır. Kendilerini ancak söverek anlatabilirler. Fikirle değil küfürle kendilerini tarif ederler..."

Üstat Nadir Nadi'nin şu sözleri de benim kulağıma küpedir; Küfretmeyeceğiz. İleri sürülen düşüncelerin önünde karşıt düşüncelerle boy göstereceğiz.

Bunu yapabilmek kolay değil. Seviye gerektirir.

Kimileri yoksundur seviyeden.

Yalnız kendi seslerini dinlemeyi severler. Farklı görüşlere kulak vermek yoktur. Kendi doğrularının sorgulanmasından nefret ederler...

Bakınız; Genel Yayın Müdürüm Sevgili Ergun Babahan, "İlhan Mansız sıradışı biri. Onu anlayalım"diye yazdığı günün ertesinde; "İlhan Mansız sıradışı değil kuraldışı biri"diyerek karşı düşüncemi gerekçelerle yazdım.

Neden yazdım derseniz inandığım tek doğru şu; "Sabah yazarları özgürdür!..."

Mesaj İşte bu nedenle bana küfür edenlere cevap bile vermiyorum.

Vermeyeceğim de!

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin