Türkiye’nin tek medya planlama ve satın alma odaklı etkinliği MediaSummit'in ikincisi katılımcılardan büyük ilgi gördü. 2 günboyunca süren oturumlarda 29 medya ve pazarlama uzmanı ile akademisyen vizyonlarını dinleyicilerle paylaştı. Etkinliğe 44 ayrı markanın yöneticisi, 27 medya kuruluşu temsilcisi, 22 medya ajansı olmak üzere toplam 320 kişi katıldı.
Medyanın önemli isimleri tartıştı: Televizyon öldü mü?
Medyanın sorunları MediaSummit 2015'te konuşuldu.
Medyayı düşünenler, planlayanlar ve yönetenleri buluşturan MediaSummit 2015, bu yıl ikinci kez düzenlendi. 27-28 Nisan tarihlerinde The Marmara Otel Taksim’de gerçekleştirilen oturumlarda dünyaca ünlü 7 marka ve medya liderinin de aralarında bulunduğu 29 konuşmacı fikirlerini katılımcılarla paylaştı. Zirvede, “Pazarlama 3.0 Çağında YeniMetrikler”, “Dijital Darvinizm ve Reklamda Gelişen 4 Güç”, “Veri Gazeteciliği”, “Medya Tüketim Alışkanlıklarında Dönüşüm”, “Ücretli Medya & Kazanılan Medya”, “Sözde Değil, Özde Dijital Dönüşüm”, “TV Öldü mü?”, “Yaşasın Yerliler”, “Medya Tüketim Alışkanlıklarında Dönüşüm”, “Pervasive Web”, “Radyo Reklam Pazarı” gibi konular ele alındı. Alpay Alptekin'in moderatörlüğünü, Savaş Karakaş'ın ise sunuculuğunu yaptığı MedyaSummit 2015’te, çok katılımlı oturumlar da dikkat çekiciydi.
Reklamcılık Vakfı adına MediaSummit 2015'in açılış konuşmasını yapan Lize Karaboğa; "MediaSummit'in alanında ilk ve tek medya zirvesi olmasından, bu zirveye destek vermekten son derece mutlu olduklarını" belirtti. Karaboğa, "Media Summit artık gelenekselleşen bir organizasyon oldu. Bu yıl daha çok katılımcı ile daha geniş bir kitleye hitap etmeye ve daha fazla başlığa odaklandık. Önümüzdeki yıl için başarı ve beklenti çıtamız daha da yükseldi” dedi.
RTÜK Başkanı Prof. Dr. Davut Dursun: "Yayıncıların Ayakta Durmak İçin Reklam Almaları Gerek. Yoksa Ay Başında 400-500 Kişiye Yatırım Yapmaları MümkünDeğil" MediaSummit 2015’te konuşan RTÜK Başkanı Prof. Dr. Davut Dursun; yayıncıları, reklamcıları ve reklamverenleri yakından ilgilendiren medya ölçümleri konusuna değindi. Dursun, "izlenme/dinlenme ölçümlerindeki geçmişte yaşanan sorunların, ölçümü yaptıran platformun gerçek veya tüzel kişiliğinin bulunmaması, kırsal Türkiye’nin kapsanmaması, yayıncıların eksik temsili olduğunu" belirtti. 2010-2014 yılları arasındaki reklam yatırımları hakkında bilgiveren Dursun, 2010-2014 toplam reklam yatırımlarının %64, TV reklam yatırımlarının %51, radyo reklam yatırımlarının ise %32 oranında arttığını söyledi.